advies

U bevindt zich hier: HomeWat we doenAdvies & Ontwerp

Advies & Ontwerp

Vanaf het moment dat u (ver)bouw plannen heeft tot en met de realisatie en de inrichting kan BCAdvice u van dienst zijn. Wij vertalen uw wensen naar een bouwkundig advies en een heldere kostenraming.

Om de kwaliteit te waarborgen, begeleiden we u graag in alle fases van het bouwproces. Door de jaren heen heeft BCAdvice veel ervaring in deze "totaalbegeleiding".

 

Ontwerpfase:

Afhankelijk van de opdracht en het programma van eisen beginnen we met de vertaalslag van uw woonwensen naar een schetsplan. In samenwerking met professionele tekenbureaus maken wij aan de hand hiervan de bouwtekeningen en berekeningen die noodzakelijk zijn voor het aanvragen van een bouwvergunning. Te denken valt o.a. aan daglicht- en ventilatieberekeningen of een complete EPC berekening.

Daarna zullen we de kostenraming toetsen aan uw budget en dit met u doorspreken zodat u aan het begin van dit traject weet hoe u er voor staat.

Indien u al een kavel bezit, zullen wij de wensen toetsen aan het bouwbesluit van de gemeente. Tevens verzorgen wij voor u de sloop, bouw- en kapvergunningen en vragen deze aan bij uw gemeente.

Heeft u nog geen geschikte kavel of locatie? Door gebruik van ons netwerk te maken, kunnen wij u ook in de zoektocht naar een geschikte kavel, locatie begeleiden.

Aanbestedingsfase:

Wij zullen u adviseren over de meest wenselijke vorm van aanbesteding. De aanbestedingsprocedure en de ontvangen offertes zullen op volledigheid worden beoordeeld. BCAdvice kan u adviseren met welke aanbieder te onderhandelen en hoe hierover onderhandeld kan worden. Ook kunnen we dit proces namens u uitvoeren zodat u niet belast wordt met vele partijen die iets van u willen, maar dat alleen BCAdvice uw contact zal zijn. Wij treden dan op in dienst van u en behartigen uw belangen.

Uitvoering of Bouwfase:

Omdat deze periode essentieel is voor het uiteindelijke resultaat is in deze fase een vooruitziende blik noodzakelijk om ervoor te zorgen dat met uw wensen voor het eindresultaat rekening wordt gehouden in de benodigde voorzieningen. Het is erg belangrijk dat hier een goed toezicht op wordt uitgevoerd. BCAdvice kan namens u dit toezicht en de directievoering in het bouwproces voeren. In praktijk zal BCAdvice dan namens u regelmatig toezicht op de werkvloer uitvoeren en in bouwvergaderingen overleg en afstemming met de aannemer en onderaannemers bewerkstelligen om zodoende het bouwproces te bewaken.

Afbouw en inrichtingsfase:

Dit is bij uitstek de periode waarin uw persoonlijke smaak en voorkeur leidend zijn voor het eindresultaat. Wij kunnen u in deze periode bij staan door u te adviseren in het gebruik van de juiste kleurencombinaties, de materiaalkeuze en het verlichtingsplan per ruimte zodat het gewenste effect bereikt wordt. Tevens kunnen we u adviseren in het inrichten van de ruimtes zodat de inrichting het woonvertrek en het woonvertrek de inrichting versterkt.

Voor het bereiken van hoogwaardige afbouwprestaties werken wij veel samen met vakmensen die speciaal op maat gemaakte werken leveren.

Omdat niet ieder budget hetzelfde is, helpen wij u met het behalen van het beste resultaat en de beste kwaliteit voor uw budget passend bij uw wensen.

Voorbeelden van projecten van ontwerp – inrichting vindt u bij het portfolio. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

Contact

Postadres:
BCAdvice BV
Buitenwerf Bouw Advies
Postbus 83, 9750 AB Haren (Gn)

Telefoon: (31) 653258721
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overige Informatie